Combinații reușite pentru un meniu de nuntă delicios

Combinații reușite pentru un meniu de nuntă delicios

În sfârșit, ai primit inelul mult visat! Ai ales rochia de mireasă, data este setată, iar restaurantul este exact acel local de evenimente la care ai visat pentru această zi minunată. Tot ce mai ai de făcut este să stabilești componenta meniului. Alegerea unui meniu de nuntă este un lucru important și reprezintă unul dintre motivele pentru care petrecerea ta va fi considerată o petrecere reușită.

Așadar, meniul va trebui ales cu grijă, astfel încât să fie pe placul invitaților tăi și poate, de ce nu?, să îi surprindă. Pentru ca tu să faci o alegere inspirată, echipa de specialiști Metropolitan Club&Events au pregătit pentru tine câteva sfaturi utile pentru a face cele mai delicioase combinații de preparate ale meniului de nuntă.


Alege mâncăruri de sezon

Știm că poată părea dificil să conturezi un meniu care să fie pe placul tuturor. Există totuși câteva trucuri pe care dacă le respecți, vei avea șanse mult mai mari de reușită.

Unul dintre ele este alegerea unor preparate de sezon. Nu doar că ingredientele sunt populare și consumate de majoritatea persoanelor, dar va fi mult mai ușor să le găsești și cu siguranță la un preț bun. Meniul de nuntă are o structură clasică, pe care o poți personaliza în funcție de sezon. Astfel, dacă vei avea o nuntă vara, poți include în meniu mâncăruri ușoare, cu multe verdețuri și legume proaspete. Pentru un meniu de iarnă, poți opta pentru stilul tradițional românesc - niciodată nu dă greș. :)


Ai grijă la modul de servire

Alegerea meniului este o decizie grea dar importantă, deoarece felurile servite vor fi trecute prin filtrul exigent al invitaților. Trebuie știut că mâncarea și calitatea servirii influențează atmosfera și ritmul petrecerii de nuntă.

Există două variante de servire a mâncării în cadrul unui eveniment: bufet suedez sau servirea la masă. Deși meniul tip bufet poate suna mai puțin costisitor, cantitatea de mâncare este, de fapt mai mare. Meniul tip bufet suedez este o alegere bună pentru o nuntă restrânsă, între prieteni.

Dacă petrecerea de nuntă are loc într-un salon de nuntă, recomandarea noastră este ca servirea să se facă la mese, fiind un cadru elegant.


Ține cont de meniurile speciale și cele pentru copii

De cele mai multe ori vor fi unii invitați care au un anumit regim și restricții alimentare, cum ar fi vegetarienii sau persoanele cu diabet. Pentru a reuși acest lucru primul pas pe care trebuie să îl faci este să discuți cu invitații care și-au confirmat participarea la nuntă și să afli preferințele acestora.

De asemenea, majoritatea cuplurilor vor veni cu copiii. Așadar, ia în calcul ca mâncarea pentru aceștia să fie atrăgătoare ca design, dar și ca gust. Băuturile să fie cât mai sănătoase și naturale, dulciurile bazate pe fructe, iar porțiile de mâncare semnificativ mai mici decât cele pentru adulți.

Pentru toate acestea va fi nevoie să te consulți cu reprezentanții restaurantului de nuntă pe care l-ați ales.


Tort, candy bar și cocktails

Momentul pe care toată lumea îl așteaptă este, bineînțeles, tortul miresei. Dar până atunci cu toții se vor răsfăța cu deliciile candy-barului. Așa cum se întâmplă cu toate dish-urile în general, și prăjiturile ne atrag mai întâi prin aspectul lor. Dacă ai o nuntă clasică, deserturile albe, roz sau auriu se potrivesc perfect decorurilor specifice. Pavlova, eclerul cu vanilie, cheesecake sau macarons ar fi unele dintre variantele potrivite.

Poate cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont în alcătuirea meniului este profilul invitaților. Ți-ai invitat toate cunoștințele din mai mult de 3 generații? Atunci vei avea nevoie să combini foarte bine tradiționalul cu modernul și stilul creativ cu cel conservator. Ai ales să faci nunta alături doar de persoanele apropiate ție, care știi că îți împărtășesc gusturile? Atunci poți lăsa gurmandul din tine să ia deciziile.

Ofertele de meniu de nuntă Metropolitan Club&Events acoperă o gamă largă de gusturi și bugete, astfel încât această zi specială să fie cât mai puțin stresantă pentru voi. Poți alege locația de nuntă, meniul de nuntă dorit dar și toate celelalte detalii pentru ca nunta ta sa fie un eveniment de neuitat.

PROGRAMEAZA O VIZIONARE

Pentru mai multe detalii legate de evenimentele organizate de Metropolitan Clubs&Events


Nunta, Botez, Evenimente corporate, Evenimente speciale, suntem pregatiti pentru toate.

Ne dorim ca toți clienții noștri să petreacă momente de neuitat într-unul din saloanele Metropolitan Club & Events și să beneficieze de experiența noastră. Pregătim tot timpul pentru clienții noștri oferte speciale pe tot parcursul anului. Pe lângă un preț atractiv, gândim pachete cu mai multe servicii incluse cum ar fi ofertele pentru evenimentele organizate duminica, oferte speciale pentru lunile de primavară, etc…

Locatie evenimenteAlege salonul
Decoratiuni nuntaAlege decoratiunile
Meniu nuntaAlege meniul