Cu cât timp înainte să îți organizezi nunta

Cu cât timp înainte este nevoie să începi să îți organizezi nunta?

Dacă sunteți un cuplu care s-a logodit recent, cu siguranță singurul lucru la care vă gândiți este cum să organizați o nuntă de vis. S-ar putea să vă întrebați deja dacă vă puteți relaxa și să vă bucurați de bula voastră de dragoste pentru încă câteva luni sau dacă este deja cazul să contactați un wedding planner.

Fiecare cuplu - și fiecare nuntă - este total diferit. Nicio perioadă de timp specifică nu este cu adevărat aceeași pentru toate perechile de logodnici care doresc să își organizeze nunta după bunul plac. Unii au nevoie de doar câteva săptămâni de pregătire, în timp ce alte cupluri petrec ani buni să-și plănuiască ziua cea mare.

Dar, în medie, cât durează cu adevărat pentru a planifica o nuntă? Iată câteva direcții simple care să vă direcționeze în procesul organizării unui eveniment mare și important cum este nunta și vă pot ajuta să stabiliți un interval de timp realist pentru ziua cea mare.

Când să începi planificarea nunții?

Este dificil de stabilit un interval general valabil care să satisfacă nevoile tuturor viitoarelor mirese și miri în ceea ce privește planificarea nunții. Din experiența anterioară, echipa Metropolitan Club&Events vă sfătuiește să începeți pregătirile înainte cu aproximativ 10-12 luni, aceasta fiind perioada medie pe care cuplurile o petrec pregătindu-se.

Totuși, înainte de a începe căutările propriu-zise, ar trebui să discuți cu partenerul tău despre viziunea generală în ceea ce privește nunta și prioritățile pe care trebuie să vi le setați în această perioadă. De asemenea, trebuie să stabiliți un buget ferm și să alegeți o dată a nunții înainte de a aborda orice furnizor.

Pentru ca totul să fie în concordanță cu dorințele fiecăruia și pentru ca procesul de a organiza un eveniment de amploare să nu vă solicite peste măsură, sfatul nostru este să luați în considerare încă de la început:

 • stilul vostru de viață;
 • bugetul de care dispuneți;
 • flexibilitatea de care dispuneți la locul de muncă;
 • persoanele - familia, prietenii etc. - care ar fi dispuse să vă dea o mână de ajutor.

Toate acestea vă vor ajuta să integrați cu succes calendarul organizării nunții în viața voastră de cuplu.


Cum să organizezi calendarul pregătirilor de nuntă?

Indiferent dacă ai la dispoziție mai mult de un an sau doar câteva luni pentru a planifica ziua cea mare, procesul de planificare a unei nunți arată aproape la fel. Iată primii pași ai călătoriei de planificare a nunții pentru a vă ajuta să începeți.

 • Stabiliți un buget
 • Alegeți data nunţii - indicat ar fi să ai mai multe variante şi apoi să o alegi pe cea mai potrivită.
 • Stabiliți lista de invitați
 • Rezervați biserica - în funcție de aceasta poți programa apoi cununia civilă, sesiunea foto și ora de începere a petrecerii la restaurant.
 • Rezervați un salon de evenimente - sigur, va fi nevoie să ții cont de numărul maxim de persoane, decorul și, bineînțeles, de preferințele personale. Metropolitan Club&Events îți pune la dispoziție mai multe saloane, fiecare decorat cu stil și gata să facă din nunta ta una de neuitat!
 • Găsiți furnizori - fotograf, DJ sau formație, florărie. Nu uita că furnizorii de servicii sunt destul de căutați, așadar încearcă să îi contactezi cu cel puțin 1-2 luni înainte de nuntă.
 • Începeți căutările pentru rochia de mireasă
 • Trimiteți invitațiile
 • Plănuiți luna de miere
 • Relaxați-vă şi bucurați-vă de nunta foarte bine organizată!

Într-un mod simplificat, acestea sunt principalele lucruri de care tu și partenerul tău trebuie să țineți cont atunci când vă planificați nunta. Nu lăsa pe nimeni să dicteze cât timp crezi că vei avea nevoie pentru a planifica o nuntă. Voi vă cunoașteți cel mai bine, așa că aveți încredere în instinctele voastre și creează o cronologie care să aibă sens pentru tine. Atât timp cât rămâi calm, organizat și flexibil, avem încredere totală că totul va fi la locul lui exact așa cum ți-ai imaginat.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi! Te așteptăm și la o vizită la salonul de evenimente Metropolitan Club & Events, la adresa Șoseaua Pipera, Nr. 48, Sector 2, București.

PROGRAMEAZA O VIZIONARE

Pentru mai multe detalii legate de evenimentele organizate de Metropolitan Clubs&Events


Nunta, Botez, Evenimente corporate, Evenimente speciale, suntem pregatiti pentru toate.

Ne dorim ca toți clienții noștri să petreacă momente de neuitat într-unul din saloanele Metropolitan Club & Events și să beneficieze de experiența noastră. Pregătim tot timpul pentru clienții noștri oferte speciale pe tot parcursul anului. Pe lângă un preț atractiv, gândim pachete cu mai multe servicii incluse cum ar fi ofertele pentru evenimentele organizate duminica, oferte speciale pentru lunile de primavară, etc…

Locatie evenimenteAlege salonul
Decoratiuni nuntaAlege decoratiunile
Meniu nuntaAlege meniul