Sfaturi pentru alegerea meniului de nuntă

Cum să alegi meniul de nuntă la cel mai bun raport calitate-preț

Ați fixat data nunții și sunteți în al nouălea cer. În urma alegerii locației, urmează decizia cu privire la estetica și la gustul mâncării pe care o veți servi la petrecere. Meniul de nunta este cel mai important pentru colajul întregului eveniment, ca imagine de ansamblu. Poate nu este un subiect atât de important pentru că, din perspectiva voastră, contează distracția mai mult decât mâncarea. Dar vor exista invitați care vor analiza gustul, textura, dar și ce anume au pus bucătarii în farfuria de pe masa lor.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să apelezi la bucătari cu stele Michelin dacă nu ai buget pentru asta. La polul opus, dacă bugetul este ofertant, poți alege mult mai multe preparate pentru felurile principale.

Dar până să ne gândim la bucătari faimoși și feluri de mâncare sofisticate, haideți să lămurim ce facem cu meniul de nuntă

De sezon

În funcție de sezon, este elegant și foarte apreciat să folosești ingrediente proaspete, specifice perioadei respective. Dacă iarna și toamna se practică servirea aperitivelor calde, bogate în carne, la nunțile de vară și primăvară, gustările reci sunt preferate, preparate în sortimente ușoare, care să nu țină invitații departe de ringul de dans.

În ceea ce privește beneficiile unui open bar, vinurile sunt briza aromată a evenimentului și se potrivesc în orice anotimp, însă dacă vrei să le faci o surpriză adevărată domnilor pe timp de vară, poți servi chiar și bere. Iarna și toamna poți opta și pentru o țuică sau o pălincă făcută la țară. Nu vei da greș!

Sfat: înlocuiește șampania cu vin spumant pentru a economisi bani, iar la desert tortul se alege tot în funcție de sezon. Cremele aromate de ciocolată sau caramel sunt perfecte pentru vremea rece, în timp ce combinațiile de vanilie și fructe se potrivesc perfect cu o noapte tropicală.


Oferta restaurantului

Majoritatea locațiilor din București, fie că este vorba de restaurante sau de pavilioane exclusive, pun la dispoziție oferte de meniu de nuntă prestabilite și semnate de către bucătarii restaurantului ales. Este bine de reținut că aceste meniuri sunt, în general, flexibile - se pot adăuga produse sau se pot înlocui în funcție de preferințe și de disponibilitatea restaurantului de a oferi meniuri personalizate.

Majoritatea locațiilor din București, fie că este vorba de restaurante sau de pavilioane exclusive, pun la dispoziție oferte de meniu de nuntă prestabilite și semnate de către bucătarii restaurantului ales. Este bine de reținut că aceste meniuri sunt, în general, flexibile - se pot adăuga produse sau se pot înlocui în funcție de preferințe și de disponibilitatea restaurantului de a oferi meniuri personalizate.

Sfat: Stabilește din timp prețul meniului, pentru a decide dacă este avantajos să cumperi și băuturile de la restaurant sau să le comanzi separat. Asigură-te că prețul este unul fix, fără taxe suplimentare. La acest punct, ia în considerare și bacșișul chelnerilor. Acesta poate fi cuprins în prețul meniului sau poate fi separat.

Cum să alegi meniul de nuntă potrivit

Tradițional sau modern

Pentru cei care preferă o nuntă tradițională, meniul trebuie să corespundă tematicii evenimentului. Astfel, dacă nunta este în stil tradițional românesc sau cu specific mediteranean, preparatele trebuie adaptate și ele.

De exemplu, pentru un meniu tradițional românesc devin nelipsite de pe mese sărmăluțele cu mămăligă, la care se adaugă un aperitiv tradițional, pește, friptură și desert. Atât de plăcut de invitații tradiționaliști, tipul acesta de meniu va rămâne în trend și în anul 2021. Cu siguranță, nu veți da greș cu simplitatea sa. Mai mult decât atât, dacă vă doriți un meniu tradițional, dar mult mai rafinat, se pot face modificări. Astfel că invitații pot avea pe mese aceleași preparate obișnuite, simple și gustoase, dar care să uimească printr-un plating grandios.

Metropolitan Club & Events îți pune la dispoziție o gamă variată de meniuri de nuntă. Pornind de la meniul tradițional, meniul elegance până la meniul prestige și chiar meniul premium, îl poți alege pe care se potrivește cel mai bine cu tematica și preferințele tale culinare.


Ordinea felurilor de mâncare

Am lăsat la final poate cea mai importantă informație în ceea ce privește meniul de nuntă: ordinea clasică în care se servesc felurile de mâncare. Nu este o regulă de necontestat, dar te ajută să știi care sunt bazele pentru a putea improviza apoi după pofta inimii.

Primul este aperitivul (rece vara și primăvara, cald iarna și toamna). Urmează friptura (în general se combină două tipuri de carne) cu garnitura de rigoare, sarmalele și peștele. Totul se încheie cu desertul care este de cele mai multe ori marcat de tortul de nuntă. Dacă e vară, poți opta pentru un desert de înghețată, după care introducerea tortului pentru că este un punct cheie al nunții.

Sfat: nu uita de candy bar. Împarte dulciurile în două sortimente: destinate adulților și destinate copiilor. Astfel, vei cucerii toți invitații, de la mic la mare.

Atunci când îți organizezi nunta sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, iar mâncarea este unul dintre punctele cele mai importante. Dacă ai nevoie de sfaturi sau îți dorești să afli mai multe despre ofertele noastre nu ezita să ne contactezi! Te așteptăm și la o vizită la salonul de evenimente Metropolitan Club & Events, la adresa Șoseaua Pipera, Nr. 48, Sector 2, București.

PROGRAMEAZA O VIZIONARE

Pentru mai multe detalii legate de evenimentele organizate de Metropolitan Clubs&Events


Nunta, Botez, Evenimente corporate, Evenimente speciale, suntem pregatiti pentru toate.

Ne dorim ca toți clienții noștri să petreacă momente de neuitat într-unul din saloanele Metropolitan Club & Events și să beneficieze de experiența noastră. Pregătim tot timpul pentru clienții noștri oferte speciale pe tot parcursul anului. Pe lângă un preț atractiv, gândim pachete cu mai multe servicii incluse cum ar fi ofertele pentru evenimentele organizate duminica, oferte speciale pentru lunile de primavară, etc…

Locatie evenimenteAlege salonul
Decoratiuni nuntaAlege decoratiunile
Meniu nuntaAlege meniul